Meie tiim

Meie tiimis on pikaajalise kogemusega teenindajad, kellest enamik on õppinud ka Eesti Sommeljeede Erakoolis või töötanud restoranimaastikul. Loomulikult aitab joogisoovituste valikul armastus meie riiulites leiduva vastu – nii leiame igale kliendile just selle “õige” maitse!

Pood

Egon

Seinberg

Veinialane haridus: ESE sommeljee taseme lõpetanud

Staaž eDrinksis: alates 2016

Millistes poodides peamiselt töötad? Kalamaja ja Pärnu mnt, Edrinks peasommeljee

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Neid on palju, üks küps Riesling on alati toeks.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Reedene hommik.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Enamik kliente on toredad.

Egon

Seinberg

Kristhel

Viilmann

Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud ning kunagi Euroülikoolis veinitundmist õppinud.

Staaž eDrinksis: Alates 2014

Millistes poodides peamiselt töötad? Tabasalu, Edrinks kampaaniate koordinaator

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise, soome ja hispaania keeles (seda viimast ei ole küll kunagi veel vaja läinud).

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Lemmikveini ei ole, aga armastan tugevaid ja omanäolisi veine (out of box). Burgundia on mu suur armastus, Chardonnay ja Pinot Noir on ikka lemmikud.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Minu lemmikhetked poes on need, kui rahvast on palju. Armastan hetki, kui saan püsiklientidele pakkuda midagi uut ja huvitavat. Tagasiside on alati oodatud ja mõnusad harivad dialoogid klientidega on need, mida ma ootan. Samuti meeldivad “rasked” kliendid, kellele suudan müüa hoolimata sellest, et nad “midagi ei taha”.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Klient, kes on avatud ja valmis uusi maitseid kogema.

Kristhel

Viilmann

Jana

Kallaste

Veinialane haridus: ESE baaskursus 2016. Erinevad restoranid alates 2000. aastast nagu Siam, Maikrahv, Lucca, Laulasmaa (praegune Wicca), kus koolitajaid oli mitmeid.

Staaž eDrinksis: Olen Tabasalu poes töötanud alates 2014 aprillist, mil pood avati.

Millistes poodides peamiselt töötad? Tabasalu (poe juhataja)

Mis keeltes oskad veini soovitada? Keeleliselt on veinimaailmas liikuda üsna keerukas. Hakkama saan, aga õnneks pole Tabasalu poes enamasti peale vene keele muud vaja läinud. Pean ütlema, et tihti jääb isegi emakeeles suheldes teatud hetkel sõnadest puudu.

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Kui tulime Piemontest tundus, et just seal on maailma parimad, Burgundias sulasin täidlast Chardonnay'd nautides. Kreeka päikese all tundus ka 2-eurone karahvin nauditav. Aga eks vein ongi emotsioon!

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Ma ei ole see teenindaja, kes enda maitse järgi veini müüb, vaid pigem kliendi järgi. Kuna nende aastatega on meie poes kujunenud kindel klientuur, siis tänu neile olen minagi palju arenenud.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Oluline on tabada ära kliendi soov ja talle variante pakkuda. Kui klient järgmine ja veel järgmine kord tagasi tuleb, kiites valikut, mida koos tegime, tekitab see superhea tunde. Kõige olulisem ei ole minu teadmiste pagas või kogemused, vaid mäletada oma klienti, tema soove ja emotsioone, mida ta tagasi annab. See on koostöö.

Jana

Kallaste

Natalja

Borissovski

Veinialane haridus: ESE baaskursus 2019, Eesti ja Euroopa veinimajade külastused.

Staaž eDrinksis: alates detsember 2020

Millistes poodides peamiselt töötad? Haabersti (poe juhataja)

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Raske vahuveinide (soovitatavalt brut) seast valida, milline rohkem meeldib!

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Üks mõnusamaid hetki on, kui saan soovitada kliendile veini, mis sobib täpselt tema maitsele ja eelistustele.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Mulle meeldib klient, kes on avatud uutele kogemustele ja soovib veinist rohkem teada. Samuti hindan kliente, kes jagavad rõõmuga oma isiklikke veinielamusi ja kuulavad huviga ka minu soovitusi. See loob tõeliselt meeldiva suhtlemiskogemuse.

Natalja

Borissovski

Urmas

Gerndorf

Veinialane haridus: Kõikvõimalikud jutud ja koolitused, mis ilmusid enne seda, kui loodi ESA. Suunanäitajateks olid/on: Kalev Keskküla, August Alop, Mati Timmermann, Rein Kasela.

Staaž eDrinksis: alates 1. oktoobrist 2021. Enne seda maadlesin 25 aastat alkoholiga Stockmannis.

Millistes poodides peamiselt töötad? Haaberstis ja Pirital.

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, soome ja inglise keeles.

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Pole mingi konkreetse veini usku, aga tunnustan neid virtuoose, kelle käe all valmivad meeldejäävamad veinid sõltumata viinamarjasordist. Silma hoian peal klassikalistel regioonidel (pigem Vana Maailm - Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa, üllatusterohke kohtumine Portugaliga).

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Hommik, kui pood pole veel avatud ning algab uus päev!

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Pole olemas lolle küsimusi (klientidelt), aga lolle vastuseid on ülemäära palju (müüjatelt). Lihtsamalt - leida ostjale (ka mitte ostjale) teda rahuldav lahendus.

Urmas

Gerndorf

Üde

Ütt

Veinialane haridus: ESE baaskursus

Staaž eDrinksis: alates 2022

Millistes poodides peamiselt töötad? Pirital poe juhatajana ja Pärnu mnt poes

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, soome ja vene keeles

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Võib-olla on veidi vara välja öelda oma lemmikuid, kuna kogemust ja praktikat on veel vähe. Suund on aga eemaldunud tavaeestlaste kolmest lemmikust nagu Primitivo, Pinot Grigio ja Prosecco. Eelistan meeldivalt maitserikkaid traditsioonilisel meetodil valmistatud mullijooke, keskmise täidlusega heas tasakaalus kuivi valgeid ning vahel ka pehmet küpsemat punast. Just sellises järjekorras!

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Üldiselt on need hommikud, eriti soojal aastaajal, kus on jõudu ja energiat poodi avades päeva planeerimisest rõõmu tunda ja seda teostama asuda. Konkreetsemalt aga on nauditav, kui koostöös kliendiga leiame talle meelepärase joogi või saame niisama mõnusalt veinijuttu ajada, kus endalgi kõrva taha panemist jagub.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Meeldivad veiniteadlikud kliendid, aga ka õlleteadlikud, kes otsivad nauditavat elamust - pigem vähem, aga kvaliteetsemat. Hea ja viisakas suhtlus tuleb ka alati kasuks.

Üde

Ütt

Kirsi

Elisson

Veinialane haridus: ESE juunior-sommeljee

Staaž eDrinksis: alates september 2020

Millistes poodides peamiselt töötad? Lõunakeskus (poe juhataja), vahel Veerikul

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Šampanja või mõni tore Lõuna-Aafrika MCC, aga väljaspool vahuveine mõni hea Sangiovese, Cabernet Franc, Godello, Verdejo või Chardonnay.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Õnnestunud veinivalikud ja rahulolevalt tagasi tulevad kliendid on alati toredad.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Keegi, kes on uudishimulik, avatud ja usaldab.

Kirsi

Elisson

Moonika

Fatkina

Veinialane haridus: Sommeljee. ESA liige.

Staaž eDrinksis: Alates Veeriku poe avamisest 2016.

Millistes poodides peamiselt töötad? Veeriku poe juhataja ja Lõunakeskuses

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Igas piirkonnas leidub kindlasti mingi huvitav vein.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kliendi positiivne tagasiside.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Kuidagi on nii läinud, et meie püsikliendid panevadki silma särama.

Moonika

Fatkina

Ulvi

Paluoja

Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud

Staaž eDrinksis: alates 2017

Millistes poodides peamiselt töötad? Veeriku, vahel ka Lõunakeskus

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Kihisev traditsioonilisel meetodil - igapäevaselt Cava, muidu loomulikult šampanja.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui tuleb klient ja ütleb, et eelmine kord soovitatud veinid sobisid ideaalselt.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Püsiklient, kes soovib midagi uut ja põnevat proovida.

Ulvi

Paluoja

Tiia

Eeskivi

Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud

Staaž eDrinksis: alates 2014

Millistes poodides peamiselt töötad? Pärnu mnt, Tabasalu, Kalamaja

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, vene

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Champagne

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui olen teinud veinisoovitusega õnnelikuks jällegi ühe inimese.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? „Soovin head veini“-klient - ta on tulnud täpselt õigesse kohta, sest siin neid häid just ongi!

Tiia

Eeskivi

Kontor

Erik

Hermanson

Veinialane haridus: ESE Juuniorsommeljee, ASI level 1
Staaž eDrinksis: alates 2020. aasta kevadest, aktiivselt leti taga kuni 2021. aasta kevadeni.
Millistes poodides peamiselt töötad: Täna tegutsen peamiselt kontoripoolel.
Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise, viimase hädaga saksa keeles.
Lemmikvein või piirkond või viinamari: Oleneb aastaajast, aga Vermentino võtan ikka koos sõpradega istumisele kaasa.
Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kalamaja poes töötades kuulsin pealt, kuidas kliendid arutasid, et ega see tomatiõlu võib ikka rõve küll olla ja seda ei ostaks. Palusin neil mulle külmikust ühe purgi tuua, tegin lahti ja andsin neile maitsta. Sama seltskond võttis kõik purgid ära, mis poes alles olid.
Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Keegi, kes tuleb pärast tagasi ja kiidab, et sel õhtul oli tõesti hea valik.
Erik

Hermanson

Katrina

Ojavee

Veinialane haridus: 2021. aastal ESE baaskursus; veinimõisate külastused ja degustatsioonid nii Itaalias, Portugalis kui ka Eestis.
Staaž eDrinksis: alates juulist 2023
Millistes poodides peamiselt töötad: Peamiselt kontoripoolel turundusjuhina, kuid satun ka poodidesse appi.
Mis keeltes oskad veini soovitada? eesti, inglise
Lemmikvein või piirkond või viinamari: Itaalia veinid üle terve riigi pakuvad alati mitmekülgseid ja põnevaid elamusi ning uusi avastusi.
Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kuna olen alles enda tööstaaži alguses, pakub praegu igapäevast põnevust juba veiniriiulite vahel avastamine ja uudistamine ning enda silmaringi laiendamine.
Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Rõõmsameelsed kliendid, kellega veinivaliku üle arutleda ning kes julgevad soovituse järgi uusi veine proovida.
Katrina

Ojavee