Meie sommeljeed: Ulvi
Ulvi Paluoja kaunistab eDrinksi ridu juba 2017.aastast saadik. Peamiselt leiab teda Tartus Veeriku poes, kuid vahel eksib ka Lõunakeskuse veinipoodi. Tema karjäär alkoholiosakonna kassapidajast haritud sommeljeeks on muljetavaldav.
Kui Ulvi 15 aastat tagasi Tartu Kaubamajas kassapidajana alustas, meeldisid talle magusad „veinijoogid“ nagu Monte Cristo ja Bollino. Õige pea aga tõi elu ametikõrgendust ja Ulvi jätkas juba alkoholiosakonna kassapidajana.
Seal oli aga vaja valida koos ostujuhiga veine sortimenti ja nii nad neid seal degusteerisid, sobitasid toitudega ja valisid müüki. Nõnda sai teadlik veiniarmastus alguse. Pärast Eesti Sommeljeede Erakooli baaskursuse lõpetamist ja perelisa saamist hakkaski ta 2017.a eDrinksis tööle ja lõpetas kooli kõrvalt ka sommeljeekooli järgmised kaks kursust.
Kõige parem veini ja suupiste kombo on Ulvi arvates ikka vein ja juust – sinihallitusjuust väga hea dessertveiniga või noor kitsejuust värske valge veiniga. Isiklikult eelistab ta veini kõrvale suupistevaagnat antipastit, kus on erinevaid juustusid, sinke-vorste, oliive, grissineid jms ampse.
„Kui peaksin kogu elu tarvitama ainult ühte veini, siis see oleks meie praegusest kaubavalikust ilmselt Domaine Thibert Pouilly Fuisse Heritage. Imeline Burgundia Chardonnay 🙂 Aga kuna üks vein muutuks kiirelt igavaks, siis pigem igapäevaselt mul kindlaid lemmikuid ei ole. Eelistan vahuveini, aga ei diskrimineeri ja ühtegi veini ka proovimata ei jäta.“
Mitu päeva nädalas on võimalik ilma veinita hakkama saada? Siinkohal sõltub, kas rääkida degusteerimisest või paari klaasi nautimisest. Esimesel juhul sõltub vajadusest, tööalaselt on vahel vaja ikka iga päev miskit degusteerida. Paari klaasi nautimiseks aga ta endale piire ei sea. „Kui tahan klaasi veini, siis pole nädalapäeval vahet ja naudin mõnuga.“
Ulvi arvab:“Pidulik hetk on ilma veinita ikka võimalik, aga no mis pidu see siis on, onju?”