Tiia Eeskivi

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud

    Staazh eDrinksis: alates 2014

    Millistes poodides peamiselt töötad: Pärnu mnt, Tabasalu, Kalamaja

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, vene

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Champagne

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui olen teinud veinisoovitusega õnnelikuks jällegi ühe inimese.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? „Soovin head veini“-klient - ta on tulnud täpselt õigesse kohta, siin neid häid just ongi!

     

Erik Hermanson

  • Veinialane haridus: Juuniorsommeljee pooleli, ASI level 1

    Staazh eDrinksis: alates kevad 2020, aktiivselt leti taga kuni kevad 2021.

    Millistes poodides peamiselt töötad: Kalamaja

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, viimase hädaga saksa

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Oleneb aastaajast, aga Vermentino võtan ikka sõpradega istumisele kaasa.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kalamaja poes, kuulsin kliente pealt rääkimas, et ega see tomatiõlu võib ikka rõve küll olla ja ei ostaks. Palusin neil mulle külmikust üks purk tuua, tegin lahti andsin neile maitsta. Sama seltskond võttis kõik purgid ära, mis poes alles olid.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Keegi, kes tuleb pärast tagasi ja kiidab, et tõesti oli hea valik sel õhtul.

Tiina Kuuler

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee, 10 aastat koduveinikonkursside korraldamist, 9 aastat veinimeistrina Valgejõe Veinivillas

    Staazh eDrinksis: 2022 novembrist

    Millistes poodides peamiselt töötad: Pärnu maanteel ja Kalamajas

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, vene

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Vana veinimaailm vanaks veinimaailmaks (Pinot Noir on ikka parim), aga ma poleks mina, kui ei ütleks, et Eesti vein on üliäge! Mitte ainult viinamarjaveinid nagu Solaris, Regent ja Rondo, vaid ka kõik meie omamaised rabarberi ja ebaküdoonia mulliveinid, rohelise ja valge sõstra veinid, maasikad-vaarikad jne.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui oled alles algaja töötaja uues kohas, siis on kõige suurem rõõm õhtul kassat üle lugedes tõdeda, et päev möödus suuremate ekstsessideta.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? See, kes lasi soovitada midagi enda jaoks täiesti uut ning hiljem tagasi tulles tõdeb, et oli ikka hea soovitus küll.

Urmas Gerndorf

  • Staazh Edrinksis: alates 1. oktoobrist 2021. Enne seda 25 aastat maadlesin alkoholiga Stockmannis.

    Veinialane haridus: Kõikvõimalikud jutud ja koolitused, mis ilmusid enne seda, kui loodi ESA. Suunanäitajateks olid/on: Kalev Keskküla, August Alop, Mati Timmermann, Rein Kasela.

    Millistes poodides peamiselt töötad:  Haaberstis ja Pirital

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, soome ja inglise keel

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Pole mingi konkreetse veini usku, aga tunnustan neid virtuoose, kelle käe all valmivad meeldejäävamad veinid, sõltumata viinamarjasordist. Silma hoian peal klassikalistel regioonidel (pigem Vana Maailm - Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa, üllatusterohke kohtumine Portugaliga).

    Mõnusam hetk poes: Hommik, kui pood pole veel avatud. Kui algab uus päev!

    Klient, kes paneb silma särama: pole olemas lolle küsimusi (klientidelt), aga lolle vastuseid on ülemäära (müüjatelt). Lihtsamalt, leida ostjale (ka mitte ostjale) teda rahuldav lahendus.

Mariin Vaikmaa

  • Veinialane haridus: Üle 10 aasta restoranimaastikul töötamist, mille jooksul sai läbitud hulganisti erinevate maaletoojate, sommeljeede ning veinimõisnike koolitusi ja  degustatsioone.

    Staazh eDrinksis: alates 2022

    Millistes poodides peamiselt töötad: Kalamaja

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise, vene

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Garganega. Olen suur Soavede sõber ning Edrinksist leidsin uue lemmiku Bianco di Custoza näol.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui kliendiga saab mõnusale jutule ning kui juhtumisi on ka midagi proovida anda. Loob sellise mõnusa hubase õhkkonna ning kindlasti kutsub tagasi.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Klient, kes on avatud,  nii oma jutu kui ka mõttelaadi poolest. Nii vahva, kui lubatakse oma mugavuskastist välja lükata ning midagi täiesti uut proovida.

Egon Seinberg

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemele lõpetanud

    Staazh eDrinksis: alates 2016

    Millistes poodides peamiselt töötad: Pärnu mnt. kaupluses

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Neid on palju, üks küps Riesling on alati toeks.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Reede hommik

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Enamik kliente on toredad.

Natalja Borissovski

Veinialane haridus: ESE baaskursus 2019, Eesti veinimajade külastused

Staazh eDrinksis: alates detsember 2020

Millistes poodides peamiselt töötad: Haabersti

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Sõltub tujust, aga mull on alati hea ehk vahuvein, soovitatavalt brut.

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Siis, kui tuleb lemmikklientja muidugi degusteerimised.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? See, kes küsib soovitusi, kuulab, mis ma räägin, tuleb tagasi ja annab tagasisidet  - sobis, ei sobinud. Siis pakun samas stiilis vein või midagi muud. 

Üde Ütt

  • Veinialane haridus:   ESE baaskursus

    Staazh eDrinksis:   alates 2022

    Millistes poodides peamiselt töötad: Pärnu mnt ja Pirita poes

    Mis keeltes oskad veini soovitada: Eesti, inglise, soome ja vene keeles

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Võib-olla on veidi vara veel välja öelda oma lemmikuid, kuna kogemust, praktikat ongi veel vähe. Suund on aga eemaldunud tavaeestlaste kolmest lemmikust - Primitivo, Pinot Grigio ja Prosecco. Eelistan meeldivalt maitserikkaid traditsioonilisel meetodil valmistatud mullijooke, keskmise täidlusega heas tasakaalus kuivi valgeid ning vahel ka pehmet küpsemat punast. Just sellises järjekorras.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Üldiselt on need hommikud, eriti soojal aastaajal, kus on jõudu ja energiat poodi avades päeva planeerimisest rõõmu tunda ja seda teostama asuda. Konkreetsemalt aga on nauditav, kui koostöös kliendiga leiame talle meelepärase joogi või saame niisama mõnusalt veinijuttu ajada, kus endalgi kõrvataha panemist jagub.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama: Meeldivad veiniteadlikud kliendid, aga ka õlleteadlikud, kes otsivad nauditavat elamust, et pigem vähem, aga kvaliteetsemat. Hea ja viisakas suhtlus tuleb ka alati kasuks.

Kristhel Viilmann

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemele lõpetanud + kunagi Euroülikoolis veinitundmist õppinud

    Staazh eDrinksis: Alates 2014

    Millistes poodides peamiselt töötad: Tabasalus

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise, soome ja hispaania keeles ( seda viimast ei ole  küll kunagi veel vaja läinud).

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Lemmikveini ei ole, aga armastan tugevaid ja omanäolisi veine (out of box). Burgundia on mu suur armastus, Chardonnay ja Pinot Noir on ikka lemmikud.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Minu lemmikhetked poes on need, kui rahvast on palju.  Armastan hetki, kui saan püsiklientidele pakkuda midagi uut ja huvitavat. Tagasiside on alati oodatud ja mônusad harivad dialoogid klientidega on need, mida ma ootan. Samuti meeldivad “rasked” kliendid, kellele suudan müüa hoolimata sellest, et nad “midagi ei taha”.

Jana Kallaste

  • Staazh eDrinksis: Olen Tabasalu poes töötanud alates 2014 aprillist, mil pood avati.

    Veinialane haridus:  ESE baaskursus 2016. Erinevad restoranid alates 2000.a.:  Siam, Maikrahv, Lucca, Laulasmaa (praegune Wicca) kus koolitajaid oli mitmeid.

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Keeleliselt on veinimaailmas liikuda üsna keerukas. Hakkama saan, aga õnneks pole Tabasalu poes enamasti peale vene keele muud vaja läinud. Pean ütlema, et tihti jääb ka emakeeles suheldes teatud hetkel sõnadest puudu.

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Kui tulime Piemontest, tundus, et seal on maailma parimad, Burgundias sulasin täidlast Chardonnayd nautides. Kreeka päikese all tundus ka 2 eurone karahvin nauditav. Aga eks vein ongi emotsioon.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Ma ei ole see teenindaja, kes enda maitse järgi veini müüb, vaid pigem kliendi järgi. Kuna nende aastatega on meie poes kujunenud kindel klientuur, siis tänu neile olen minagi palju arenenud.

     Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Oluline on tabada ära kliendi soov ja talle variante pakkuda. Kui klient järgmine ja veel järgmine kord tagasi tuleb, kiites valikut, mida koos tegime, see tekitab superhea tunde. Kõige olulisem ei ole minu teadmiste pagas või kogemused, vaid mäletada oma klienti, tema soove ja emotsioone, mida ta tagasi annab. See on koostöö.

Ulvi Paluoja

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud

    Staazh eDrinksis: alates 2017

    Millistes poodides peamiselt töötad: Veeriku, vahel ka Lõunakeskus

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Kihisev traditsioonilisel meetodil - igapäevaselt cava, muidu loomulikult šampanja.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui tuleb klient ja ütleb, et eelmine kord soovitatud veinid sobisid ideaalselt.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama?  Püsiklient, kes soovib midagi põnevat ja uut proovida.

Carmen Saega

  • Veinialane haridus: Veinidega on mul alati olnud lähedane suhe, kuid see süvenes rohkem 2022. aasta suvel, kui USA's olles raamatupoe riiulilt jäi näppude vahele "The Wine Bible". Iseseisvalt seal õppides sain aru, et ega muud varianti ei ole kui Eestisse jõudes veinipoodi tööle minna ja rohkem õppima hakata. Just alustasin ESE baaskursuse õpingutega.

    Staazh eDrinksis: Alates 2022

    Millistes poodides peamiselt töötad: Lõunakeskuse eDrinks

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise keeles

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Ei ole veel oma suunda leidnud, aga võib-olla ei olegi see hetkel nii halb - saan õpingutel kõiki veine ilma suure kiindumuseta tundma õppida.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Need taipamise hetked, kus saan loetud teooria viia praktikaga kokku ja teha omad järeldused. Kirss tordil on ka rõõmus ja õnnelik klient.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Mu lemmikkliendid on elavad inimesed - nad tulevad poodi ja nende naeratus täidab terve ruumi.

Kirsi Elisson

  • Veinialane haridus: ESE juunior-sommeljee

    Staazh eDrinksis: alates september 2020

    Millistes poodides peamiselt töötad: Lõunakeskus, Veeriku

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti ja inglise

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Shampanja või mõni tore Lõuna-Aafrika MCC, aga väljaspool vahuveine mõni hea Sangiovese, Cabernet Franc, Godello, Verdejo või Chardonnay.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Õnnestunud veinivalikud ja rahulolevad tagasi tulevad kliendid on alati toredad.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Keegi, kes on uudishimulik, avatud ja usaldab. 

Moonika Fatkina

  • Veinialane haridus: Sommeljee. ESA liige.

    Staazh eDrinksis: Alates Veeriku poe avamisest 2016.

    Millistes poodides peamiselt töötad: Tartus Veerikul ja Lõunakeskus

    Mis keeltes oskad veini soovitada: Eesti, vene, inglise

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Igas piirkonnas leidub kindlasti mingi huvitav vein.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kliendi positiivne tagasiside.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Kuidagi on nii läinud, et meie püsikliendid panevadki silma särama.

Ele-Riin Kirik

  • Veinialane haridus: loen ennast hobiveinitundjaks. Veinidega on olnud kokkupuude terve elu, kuid targem vist oleks kirjutada, et  alates täisealiseks saamisest. Olen ainult veinidega töötanudki. Hakkasin ka  ühena esimestest tegelema eDrinks.ee internetipoega.

    Staazh eDrinksis: alates 2013, selle algusest saadik

    Millistes poodides peamiselt töötad: Kalamajas, ning peamiselt  tegelen eDrinks.ee e-poega

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Inglise ja eesti

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Kindlasti Poully-Fumee Seduction!

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: õhtud, kui kõik lisategevused on lõpetatud ja käib palju kliente, kellega on meeletult tore suhelda.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Kellega on huvitav vestelda. Oma lemmikkliendilt on mul endal ka tihti midagi nö kõrva taha panna või õppida. Usun, et lemmikkliendiga lahku minnes on meil mõlemal südames soe tunne  ja naeratus näol.

Rebecca Nõlvak

Veinialane haridus: ESE baaskursus 2021

Veinialane haridus: ESE baaskursus 2021

Staazh eDrinksis: alates 2019

Millistes poodides peamiselt töötad: kodupood Pärnu mnt,  tihti Pirita poes. 

Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, inglise

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Armastan mulli ja Pinot Noiri. Avatud uutele maitsetele, piiranguid ei sea, meeldib leida uusi lemmikuid. 

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui väljas on karged talvehommikud ja liiga palavad suvekuumad, siis pood on justkui alati peidupaigaks. Boonuseks, kui saab päeva veeta koos teise kolleegiga -  ühtsuses peitub jõud, koostöö ja nalja saab ka.

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Klient, kes on avatud ja vaba suhtlusviisiga. Klient, kellele olen veini soovitanud ning ta naaseb teatega, et meil on ühine maitse ja soovitagu ma veel midagi meeldivat. 

Rüüt Simson

Veinialane haridus: ESE baaskursus-veiniasjatundja 2010, ESE juunior-sommeljee 2014  ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool joogitehnoloogia eriala 2023
Staazh eDrinksis: kliendina :) alates 2014 ja töötajana märtsist 2023
Millistes poodides peamiselt töötad: Pärnu mnt kaupluses
Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise ja ilmselt tuleb suheldes ka saksa keel meelde.
Lemmikvein või piirkond või viinamari: Olen ära "rikutud" šampanja ning Itaalia Franciacortaga. Viinamarjadest aga meeldib kõige enam nüansirikas Pinot Noir. Eriti meeldejäävaid Pinot Noir’ veine olen joonud Californias Russian River ja Sonoma Coast piirkonnas.
Kõige mõnusam hetk poes töötades: Terve tööpäev on mõnus olla, sest olen seal, kus tahan olla.
Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Iga uksest sisse astuv klient paneb mul silma särama.

Zanna Ossipova

  • Veinialane haridus: ESE sommeljee tasemel lõpetanud, ASI Level 1, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liige

    Staazh eDrinksis: alates 2020

    Millistes poodides peamiselt töötad: Tartu Lõunakeskus

    Mis keeltes oskad veini soovitada? Eesti, vene, inglise

    Lemmikvein või piirkond või viinamari: Veinimaailm on liiga suur ja elu on liiga lühike, et armastada ainult ühte.

    Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kui klient naaseb tänulikult ja ostab veel ühe kasti veini.

    Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Sõbralik ja uudishimulik, kes ei karda avastada uusi horisonte ja katsetada.

Katrina Ojavee

Nimi: Katrina Ojavee

Veinialane haridus: 2021. aastal ESE baaskursus; veinimõisate külastused ja degustatsioonid nii Itaalias, Portugalis kui ka Eestis. 

Staaž eDrinksis: alates juulist 2023

Millistes poodides peamiselt töötad: Kalamaja ja Pärnu maantee

Mis keeltes oskad veini soovitada? eesti, inglise ja itaalia

Lemmikvein või piirkond või viinamari: Itaalia veinid üle terve riigi pakuvad alati mitmekülgseid ja põnevaid elamusi ning uusi avastusi. 

Kõige mõnusam hetk poes töötades: Kuna olen alles enda tööstaaži alguses, pakub praegu igapäevast põnevust juba veiniriiulite vahel avastamine ja uudistamine ning enda silmaringi laiendamine. 

Milline on klient, kes paneb sul silma särama? Rõõmsameelsed kliendid, kellega veinivaliku üle arutleda ning kes julgevad soovituse järgi uusi veine proovida.