Blogi

  • Kuidas valida magustoidu kõrvale veini?

    Kui soovid magustoidu kõrvale pakkuda sobilikku veini, siis üldiselt puuduvad siin ranged reeglid. Küll aga võib veini valides jälgida paari peamist põhimõtet. Üldiselt sobib näiteks magus dessertvein hästi peaaegu iga magustoiduga. Kuid veini valides võid kasutada ka n.ö sarnasuse põhimõtet ehk tsitruseliste maiustuste puhul vali serveerimiseks kõrge happesusega...

    01.06.2023
  • Maalimine ja rosé

    Mai alguses toimus meie Tartu Veeriku veinipoes midagi enneolematut – kohtusid roosa vein ja pintslid. Valitud näidismaalid said omapärase uue kuue läbi osalejate käte. Degusteerimisele tulid nii Corpinnat piirkonna rosé vahuvein kui ka Itaaliast pärit omapärane Primotivo marjast valminud rosé. Veinikoolitust viis läbi meie sommeljee Zanna ning pintslitõmbeid jälgis...

    31.05.2023
  • Valge veini aroomi intensiivsus

    Valge vein: Kas valget veini valmistatakse vaid heledatest viinamarjadest? Kuidas mõjutab kliima marjade magusust ning aroomi intensiivsust? Valgete viinamarjade sorte, nii rahvusvahelisi kui ka autohtoonseid, pole sadu, vaid hoopiski tuhandeid. Valget veini võib valmistada üldiselt kõikidest viinamarjasortidest, kuna ka tumedamate sortide mahl on pea alati hele. Siiski kas...

    16.05.2023
  • Meie sommeljeed: Tiia

    Tiia Eeskivi on kaheldamatult eDrinksi, aga võibolla ka kogu Eesti sommeljeede pere kõige kiirem inimene. Nimelt on ta  mitmekordne Eesti meister ja rekordiomanik tõkkejooksus, olnud Eesti koondise liige ja osalenud isegi EM-il. Praegu jagab Tiia oma töist aega nii eDrinksi koolitusõhtuid korraldades ja poeleti taga kui veini maale toovas firmas Momentin kliendisuhete pea...

    17.05.2023