Nudisti uudistamas ehk nudistimas

nudist

Hetkel, mil kohalikul joogimaastikul on hoogu võtmas käsitöödžinnide valmistamine ja tihe rebimine, selgub tõsiasi, et toonikumeistreid on meil Eestis vaid üks – Peenjoogivabrik Nudist. Ja tegelikult teevad nad lisaks toonikule ka muid ägedaid jooke!

Ühel vihmasel ja unisel hommikul paar nädalat tagasi seadsime sammud Nõmmele, et oma silmaga üle vaadata, et kuidas, mismoodi ning miks. Olin järjekordselt esimene, kes kohale jõudis… Mind võeti rõõmsalt vastu ja suruti pihku „maitsemeelte tapja”, kohviga maitsestatud toonik. Olen suur kohvisõber ning see toonik oli väga mõnus hommikune ärataja. Kindlasti suurepärane alternatiiv energiajoogile, kuid tunduvalt maitsvam ja mitmeid kordi tervislikum.

Lisaks tehnoloogiliste protsesside tutvustamisele avati meile ka uks tooniku hingesügavustesse. Nimelt saime katsuda, nuusutada ja, mis seal salata, ka suhu pista kiinapuu koort, mis on toonikus kõige tähtsam tegelane. Suisa kuningas, võiks öelda! 

Kogu nende kupatuse juures meeldibki mulle väga just värske ja töötlemata tooraine ning suhkruga koonerdamine! Siider maitses hästi ja toonik oli mõnusalt kuiv.
Kõik tegelased olid kihvtid. Siidritest meeldis mulle Mr. Miyagi vürtsikus ning Ieva puges kuidagi märkamatult südamesse. Mind võrgutas tema puhtus ja siirus, tahaksin isegi öelda, et süütus. Heas mõttes! :)

Lõpetasime oma vahva hommikupooliku käsitöösiidrist hõõgveiniga. Tegelikult saime need ka eelmisel aastal eDrinksi jõulupakkide sees, kuid alles nüüd proovisin seda soojalt. Jõulupakiga juhtus mul selline lugu, et avasin selle alles keset juulit ja jõin jääkuubikutega. Peab ütlema, et väga mõnus suvine värskendus oli!

Vabrikust lahkudes oli mul näpu otsas järjekordne pudel kohvist toonikut ja päikegi oli vahepeal nina välja pistnud! Ilus algus päevale!

Muuseas, peagi laekumas ka uus ports Rabarbarat, mille suvine partii kadus nagu mutionu auku. Seekord olen targem ja kraban endalegi ruttu pudeli!

Leave a Reply