wine

Mind paneb juba ainuüksi mõte Muscat’i viinamarjasordist pudelit altkulmu põrnitsema. Muskaadi lõhn on KINDEL EI minu jaoks! Kuid taaskord olin sunnitud oma sõnu sööma ja hääletasin degustatsioonil selle veini poolt. Suisa kahe käega!

Nimelt on meil poes nüüd üks uus ja äge biodünaamiline vein, Jean Gardies Mas Las Cabes,

mille segust poole moodustab Muscati viinamarjasort. Muscati saatjateks sel teekonnal on Macabeu ja Grenache Blanc ning tuleb see trio-kooslus Languedoc-Roussillonist.

Aroomist nagu ei saagi kohe sotti, mis seal kõik on. Hmm? Esmalt tundub hoopiski nagu Nivea kätekreem … Huvitav, mis lõhna kätekreemides kasutatakse? Ja kuidas ma peaks seda aroomi defineerima? Seejärel lükkab sisse palderjani, tsitrust, ürte … Iga minutiga vein aina avaneb ja aroom muudkui muutub! Põnev! Maitset iseloomustab lopsakas puuviljasus, tugev happesus ning värsked ürdid. Äge tegelane!

Leave a Reply