10408002_10205533330765433_7830961936414045190_n

Ehk olete kursis, et vanemale Rieslingile on omane petrooline aroomibukett, mille ta üldjuhul omandab pudelis küpsedes. Kuid mitte alati. Uues Maailmas lülitatakse niisutussüsteem veiniaedades teadlikult välja, et viia viinapuud stressiseisundisse ja tekiks toosama tore naftane nüanss. Nii saab seda nautida juba noores veinis.

Alles veinidega sõbrunevate inimeste jaoks võib see olla päris ehmatav ja eemaletõukav ning tihti peetakse seda veini juures veaks. Mulle meenub seik restoranis töötamise ajast, kui mult telliti pudel Barossa Valley Rieslingit. Tellija väitis pärast maitsmist surmkindlalt, et veinil on korgiviga. Olenemata sellest, et tegu oli keeratava korgiga … Mul polnud mõtet temaga seal vaidlema hakata ja tegin ettepaneku vahetada pudel majaveini vastu, mis oli samuti Riesling, kuid milles polnud petroolist haisugi.

Minule isiklikult sellised veinid väga meeldivad ja mul on nendega järjekordselt omad helged mälestused. Nimelt kuulub mulle üks punane tegelane, kes suurema osa ajast veedab küll garaažis, kuid suvel kisun talt teki maha ja näitan teda ka teistele. Tegu on Ameerika tõugu autoga, mille käivitamisel levib salongis imeilus Rieslingi aroom …

 

Leave a Reply